Untold intră în moda NFT: ce-ți oferă organizatorii festivalului care ți-a lipsit anul trecut
Untold e unul din marile festivaluri anulate anul trecut din cauza pandemiei. Așa că mizează acum pe NFT pentru a-și ține fanii aproape.
Untold făcea istorie an de an, cu zeci de mii de participanți și cu o serie de artiști de top prezenți pe scenă. Numai că 2020 a însemnat pandemie și evenimentul a fost anulat din cauza noului tip de virus. Nu e clar nici dacă anul acesta va avea loc.
Pentru a-și ține fanii aproape, organizatorii evenimentului se aliniază fenomenului NFT și lansează o serie de obiecte digitale unice – adică deja celebrele token-uri nonfungibile. Cine cumpără așa ceva, intră în posesia unor momente memorabile din edițiile trecute.
Untold se vinde în format NFT
Organizatorii susțin că primul NFT Untold va fi lansat pe platforma OpenSea, una dintre cele mai mari platforme pe care găsești artă sub diverse forme în format digital.
Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg. StakeBorg este o companie ce își propune, prin multiplele inițiative pe care le întreprinde, popularizarea industriei crypto și a beneficiilor tehnologiei blockchain.
Fanii festivalului și cei care vor să achiziționeze primul NFT UNTOLD trebuie să se înregistreze AICI. Organizatorii susțin că e primul festival din lume care face așa ceva.
NFT înseamnă, pe scurt, un token non-fungibil. Adică un activ digital care nu poate înlocuit cu nimic altceva similar. Ca un tablou de Mona Lisa. Pot exista copii, dar numai unul e originalul. Aceste active digitale sunt înregistrate în tehnologia blockchain, cea care e folosită și-n domeniul criptomonedelor ca Bitcoin.
A devenit deja o modă să deții așa ceva, mai ales după ce Mike Winkelmann, un artist digital cunoscut sub numele de Beeple, a reușit să-și vândă o operă în schimbul a 69 de milioane de dolari. Dar oricine poate crea un activ digital.
Delia a fost primul artist din România care și-a vândut o piesă nouă sub forma unui NFT.